Reizen in de zomer

NOORWEGEN
Mensen die met de auto enige tijd in Noorwegen op vakantie zijn geweest, hebben alle moeite van de wereld om te vertellen wat precies de meeste indruk heeft gemaakt. Er zijn er die lyrisch worden van de adembenemende panorama’s met fjorden en besneeuwde bergen. Anderen zingen de lof van de vissersdorpjes op de Lofoten en Vesterålen. Een derde groep heeft het over de rit helemaal naar de Noordkaap en noemt dat zonder enige aarzeling “de reis van mijn leven“. “Geduldig je tijd nemen”, zo luidt het motto van iedereen die zich op de Noorse wegen begeeft. “God tur ” klinkt het in Noorwegen. “We wensen u een uitstekende reis!”

IJSLAND
IJsland: land van ijs en vuur. Een reis naar IJsland is een belevenis op zich. IJsland kent een heel andere natuur dan de rest van Scandinavië. Deze onbekende imposante natuurpracht maakt dat IJslandreizen heel vaak unieke herinneringen achterlaat bij onze klanten. De geisers, de warmwaterbronnen, de lavavelden, de imposante watervallen,…: alle zijn ze onderdeel van jouw reis naar Ijsland.

ZWEDEN
Dit is wat Zweden brengt: het beste van Denemarken, Noorwegen en Finland samen. Met daarbovenop de eigen onvervalste Zweedse smaaktoetsen. In het landschap en de architectuur van het zuiden weet u Denemarken heel dichtbij. In het hart van Zweden ligt een uitgestrekt merengebied. De gedachten gaan dan algauw naar de Finse tegenhanger. Maar Zweden heeft nog meer met water te maken: de hoofdstad Stockholm noemt zich “Schoonheid op het Water” en is omgeven door een adembenemende archipel. In Noord-Zweden heersen de pieken en vlakten van het hooggebergte. Die zijn er ook in Noorwegen, maar in Zweden is het allemaal veel ruimer en iets minder ruig.

FINLAND
Het land van duizend meren… Een dikke leugen is dat, want het zijn er veel veel meer! Maar u weet hoe dat gaat … De Finnen namen tijdens het tellen een korte pauze. Hop, even in de sauna. En in de behaaglijke sfeer van die zalige Finse uitvinding zijn ze gewoon de tel kwijt geraakt. Begrijpelijk toch? Hoe het ook is, op uw rondrit door het land kunt u er niet naast: anderhalf miljoen sauna’s! Wie daar niet tot rust kan komen! De belangstelling van nogal wat reizigers gaat naar Fins Lapland. Daar wacht een haast onbegrensde open ruimte, bevolkt door vriendelijke mensen die eeuwenoude tradities koesteren.

DE FAERÖER EILANDEN
De Faeröer eilanden zijn een nog onontdekte vakantiebestemming die vooral de natuurliefhebber ‘pur sang’ zal aanspreken. De eilanden ontdekken als roadtrip of als wandelreis, het kan allebei. Of wat dacht u van simpelweg uitwaaien langs de eindeloze kusten? Een niet te onderschatten troef van de eilandengroep is de kleinschaligheid die het ‘slow travel’ gevoel versterkt en dus ook het vakantiegevoel ten goede komt.