Vooroordelen Noorwegen

Is Noorwegen ver?
Noorwegen is niet verder dan de Alpen of Zuid-Frankrijk. Naargelang de ferry rijd je minimum 7 of maximum 12 uurtjes over tolvrije snelwegen en begint je vakantie al op de ferry naar Noorwegen! Deze ferrytrip alleen is al een heuse belevenis op zich… Een veel genomen ferry naar Noorwegen vaart van Kiel naar Oslo (slechts 675km rijden tot Kiel).

Is Noorwegen duur?
Bepaalde dingen zoals alcohol en tabak zijn inderdaad duur in Noorwegen. Vakantiewoningen zijn er dan weer 30% goedkoper dan elders en 200% knusser en gezelliger! De ferry ernaartoe is goedkoper dan een veerboot naar Ierland of Schotland…

En de voedingswaren dan?
De basisvoedingswaren zijn ca. 15% duurder dan bij ons, maar van uitstekende kwaliteit. Als je onze raadgevingen volgt, kan je Noorwegen beleven en ontdekken op een betaalbare manier. Je krijgt immers van ons gratis een volledig infopakket mee met onder andere onze brochure “Gouden tips voor Noorwegen-trips” waarin staat wat je best van thuis kan meenemen en wat je best ter plekke kan kopen.

Absoluut zeker is dat Noorwegen “onbetaalbaar” is wat betreft de nog ongerepte, prachtige, oneindige en zeer gevarieerde natuur, de ruimte, de rust, de sfeer, de stilte, veilige avonturen…

Wat met het weer in Noorwegen?
De gemiddelde maximumtemperatuur in de zomermaanden is 20,3°, dus iets minder dan hier bij ons! Maar wel met meer zonuren! Het weer is er even wisselvallig als in België. Verblijf je drie weken in Noorwegen, dan zal je waarschijnlijk wel eens regen hebben. Zeker en vast zal je dan ook wel de zon zien schijnen. En niet te vergeten: in Noorwegen krijg je op een gezonde manier een bruin zomerkleurtje.

Zijn er muggen in Noorwegen?
Veel mensen scheren Noorwegen over dezelfde kam als de rest van Scandinavië wanneer het gaat over muggen, maar dat is onterecht. In Noorwegen kan je vooral in juni en juli muggen aantreffen nabij de Zweedse grens (moerassig) op de Hardangervidda en de Finnmarksvidda. De fjorden hebben brak of zout water, muggen gaan op zoek naar zoet water.

Noorwegen: Inderdaad véél goedkoper, met véél beter weer en véél dichterbij dan je denkt! Op voorwaarde dat je goed geïnformeerd bent.

Noorwegen-Wandelen-langs-straat

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid