Landingen met MS Midnatsol

Anladungen_Midnatsol_1

Landingen met MS Midnatsol

Op deze reizen heersen de elementen: het weer, de wind en het ijs bepalen onze dienstregeling. Dit zijn enkele van de mogelijke locaties voor landingen, excursies en activiteiten in Antarctica.

PATAGONIË

Garibaldi fjord
We varen door de Chileense fjorden en ver in de Garibaldi fjord. Aan de steile bergen grenzen diepe dalen, zodat het gebied gekenmerkt wordt door veel groen en een veelzijdige fauna, zelfs als de toppen met sneeuw bedekt zijn. Aan het einde van de fjord ligt de mooie Garibaldi gletsjer, waarvan het ijs in de fjord afkalft. Ga met ons aan land en met wat geluk ontmoet u zeeleeuwen, Andes-condors en diverse andere vogels die alleen hier thuis zijn.

Kaap Hoorn
Kaap Hoorn is het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika en is nog steeds een zeevaartlegende. Het markeert de noordelijke grens van de Drake Straat (Drake Passage). De wateren rondom de kaap zijn bijzonder gevaarlijk aangezien de wind, golven en stromingen hier erg sterk zijn. Bij mooi weer, gaan we aan wal; op de meeste reizen hebben hiervoor tweemaal de gelegenheid, zowel op de weg naar het zuiden als op de weg terug naar het noorden.

FALKLAND-EILANDEN

West Point Island
West Point Island is een eiland met spectaculaire kliffen, in het noordwesten van de westelijke Falklands. Het is de thuisbasis van meer dan 2.000 broedparen van Wenkbrauwalbatrossen en ongeveer 500 paren van Zuidelijke rotspinguïns. In aanvulling op de verscheidenheid aan wilde dieren, is ook het pittoreske dorp en de kleine haven fascinerend. Het wemelt er vaak van de dolfijnen.

Port Stanley
Stanley, de hoofdstad van de Falkland-Eilanden, is een gevarieerde kustplaats, waar veel doet denken aan de Britse geschiedenis, zoals de rode telefooncellen of de zes typisch Engelse pubs. Ontdek de stad op uw eigen manier, of neem deel aan een van de verschillende excursies die we hier aanbieden.

ANTARCTICA

King George Island
Op King George Island bezoeken we een onderzoeksstation in Antarctica. Het vriendelijke Poolse onder-zoeksteam verwelkomt ons en laat ons de omgeving te verkennen. Op de stranden komen we honderden pinguïns tegen, oude walvisbeenderen zijn het bewijs van de tijd van de walvisvangst, en we bezoeken een plek die waarschijnlijk kan worden omschreven als de enige broeikas van Antarctica. Het expeditieteam biedt wandelingen aan naar de pinguïns, kajaktochten en een bezoek aan het graf van een Poolse natuurfotograaf, die hier in 1979 overleed.

Neko Harbour en Almirante Brown
Reizen naar Antarctica, is één ding. Maar in Antarctica het vasteland betreden, is iets heel bijzonder. En vandaag heeft u de kans om dat te doen. Neko Harbour heeft iets van een Antarctisch paradijs. Hier broeden honderden ezelspinguïns, en heel vaak liggen zeeluipaarden in het water op de loer. Slechts een paar honderd meter van de rotsachtige omgeving waar we landen, bevindt zich de afkalvende steile helling van een machtige gletsjer. We bezoeken ook Paradise Harbour met het onderzoeksstation Almirante Brown en kunnen tijdens het varen door het Lemaire Kanaal gletsjers en ijsbergen van dichtbij bewonderen.

Cuverville Island
Deze dag staat in het teken van de pinguïns! Cuverville Island is de thuisbasis van de grootste Ezelspinguïnkolonie van Antarctica. Voor de landing gaan we aan boord van poolcirkelboten. Ook aan boord zijn de pinguïns het gespreksonderwerp. Bereidt u dus voor op een dag vol plezier! U zal ongetwijfeld bezwijken voor hun charmes. Kom aan land en maak van dichtbij kennis met deze beminnelijke kereltjes!

Half Moon Island
Op Halfmoon Island ontdekt u de indrukwekkende landschappen van Antarctica. Vanaf het dek heeft u een goede kans om walvissen te observeren, en aan land kunt u zich voorbereiden op een overweldigende bijeenkomst van 4.000 kinband pinguïns en zeeleeuwen. Neem deel aan een wandeling op een van de bergen. We laten ook kayaks te water.

Danco Island
Danco Island ligt vredig te midden van ijsbergen in het Errera Kanaal, op slechts een paar honderd meter van het Antarctische vasteland. Het kleine eiland is een broeinest van Ezelspinguïns. Ga mee met ons aan wal en kijk rond, kom tijdens een kayak-tocht heel dicht bij het ijs, of maak een uitstapje met één van onze kleine boten.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid