Comfort aan boord

NIEUWE GENERATIE (BOUWJAAR 1993-2003)
MS Midnatsol (MS), MS Trollfjord (TF), MS Finnmarken (FM), MS Nordnorge (NN), MS Polarlys (PL), MS Nordkapp (NK), MS Nordlys (NL), MS Richard With (RW), MS Kong Harald (KH)

Alle schepen hebben een ruime en comfortabele panoramalounge. De schepen van het bouwjaar 2002-2003 (MS-TF-MS) hebben slaapplaatsen voor ca. 650 passagiers, die van de jaren ’90 voor ca. 450 passagiers. Alle schepen beschikken over een kleine fitnessruimte en sauna. De schepen MS en TF beschikken over jacuzzi’s.

Standaard binnenhutten (categorie I) en buitenhutten (categorie U-P-N-J-L) onderscheiden zich van mekaar door hun ligging en hun grootte. Alle hutten hebben een bed en sofabed. Alleen de QJ hutten hebben een 2-persoonsbed. Sommige huttypes zijn beschikbaar voor 3/4 personen en hebben bovenbedden. De meeste Hurtigruten kajuiten zijn buitenhutten en hebben een groot raam behalve de hutten gelegen op dek 2 en vooraan op dek 3 (respectievelijk 3 en 4 voor de schepen MS en TF) die een patrijspoort hebben. Bij slechte weersomstandigheden worden de patrijspoorten op het laagste dek soms gesloten. De hutten van categorie J, L en QJ hebben beperkt tot geen zicht.
Hutten voor rolstoelpatiënten beschikbaar (op hetzelfde dek als de receptie gelegen, de prijs komt overeen met de N-categorie).

Minisuites – categorie Q-QJ: de minisuites cat. Q beschikken over een 2-persoonsbed of 2 bedden, een raam, haardroger en deels over minibar en TV. De minisuites van cat. QJ hebben beperkt tot geen zicht. Ze beschikken over een 2-persoonsbed of 2 bedden, haardroger, zithoek, tv en minibar. Grootte: 18-20m2. Ligging: dek 5 tot 7.

Suites – categorie MX-MG-M: de suites beschikken over een 2 persoonsbed, zithoek, TV, salon, haardroger, deels met minibar. De ruimste suites hebben balkon of panoramische ramen en een luxueuze badkamer.
De grootte van de hutten varieert. Ligging: dek 5 tot 8. .

MIDDENGENERATIE (BOUWJAAR 1983)
MS Vesterålen (VA)

Het schip werd voor het laatst gerenoveerd in 1995. Het is comfortabel ingericht en beschikt eveneens over een comfortabele salon. Aangezien het kleiner is (slaapruimte voor 314 passagiers), heerst er een intiemere sfeer.

Standaard binnenhutten (categorie I) en buitenhutten (categorie P-N-J-A): de P, N en J-hutten beschikken over bed en sofabed, de A-hutten hebben een stapelbed. Sommige I-hutten hebben bed en sofabed, andere een stapelbed. J-hutten hebben een beperkt of geen zicht. Bij slechte weersomstandigheden worden de patrijspoorten op het laagste dek soms gesloten. Haardroger in enkele hutten.

TRADITIONELE GENERATIE (BOUWJAAR 1956-1964)
MS Lofoten (LO), MS Nordstjernen (NX).

Deze schepen zijn de oudste en kleinste (max. ca. 180 bedden) van de Hurtigruten-vloot. Het zijn de klassieke postschepen die ondanks een modernisering hun oorspronkelijke charme weten te behouden. U vindt aan boord geen bijzondere luxe maar wel een gezellige sfeer.

Standaard binnenhutten (categorie I-D) en buitenhutten (categorie N-J-A): de hutten zijn sober maar gezellig ingericht. D-hutten hebben enkel wastafel. N-hutten beschikken over bed en sofabed, de andere hutten hebben een stapelbed. Bij slechte weersomstandigheden worden de patrijspoorten op het laagste dek soms gesloten. Van oktober tot april blijven sommige gesloten. Haardroger in enkele hutten.

Hurtigruten-Salon-suite

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid