Expeditie- en exploratieschip MS Fram & MS Midnatsol – Praktische info

GETROUWHEIDSKORTING
Profiteer van onze repeaterkorting, die wij u verlenen voor de aanvang van uw reis bij uw boeking! U krijgt maar liefst 5% korting op uw zeereis, als u al eerder minstens drie opeenvolgende nachten op een Hurtigrutenschip doorgebracht hebt.

ADRES- EN CONTACTGEGEVENS VOOR HET SCHIP
Alle kajuiten zijn voorzien van een telefoonaansluiting. Er is een internetcafé aan boord (tegen betaling) en wifi is in de meeste publieke ruimtes van de schepen beschikbaar. In de hutten is geen verbinding mogelijk. Houd er rekening mee dat de verbinding een 512MB-lijn is en dat de internet- en telefoonverbindingen af en toe niet beschikbaar zijn vanwege de locatie van het schip. Vanwege de beperkte capaciteit verzoeken we u vriendelijk om geen gebruik te maken van websites met live-uitzendingen en livestreams (vb. Skype of Youtube).

MS Fram
Telefoon: +47 85 00 11 00
E-mail: fram@hurtigruten.com
MS Midnatsol
Telefoon: +47 99 48 72 77
E-mail: resepsjon.ms@hurtigruten.com

ALCOHOLBELEID
Aan boord mogen alleen dranken worden geconsumeerd die in de restaurants en bars op het schip zijn gekocht. Alcoholische dranken die in de havens en in onze winkel aan boord zijn gekocht zullen op het schip worden bewaard en op de laatste dag van de reis in uw kajuit worden afgeleverd. Conform de Noorse wetgeving is de verkoop van bier en wijn toegestaan aan personen vanaf 18 jaar. De verkoop van sterke drank is toegestaan aan personen vanaf 20 jaar.

WIJZIGINGEN IN HET REISSCHEMA EN LANDEXCURSIES
Alle reisverlopen en excursies zijn onderhevig aan veranderingen t.g.v. weers-, zee- en ijsomstandigheden. Excursies aan wal kunnen afhangen van een minimum/maximum aantal deelnemers. De organisatoren behouden zich het recht voor om het reisverloop en de inhoud van de excursies zonder voorafgaande kennisgeving te veranderen.

VLUCHT NAAR USHUAIA (VOOR REIZEN MET MS FRAM)
De vlucht van Buenos Aires naar Ushuaia en terug maakt integraal deel uit van uw Antarctica reis. Vertrek uit Buenos Aires is meestal vroeg in de ochtend, retour-vlucht vindt ‘s middags plaats. De vluchturen voor de vlucht Ushuaia-Buenos Aires worden een paar dagen voor vertrek door de luchtvaartmaatschappij bevestigd. Het personeel aan de Hurtigruten informatiestand in het hotel zal u de nodige informatie verschaffen en u uw boardingpass geven. Dit geldt ook voor gasten die geen aan- en afreispakket bij Hurtigruten geboekt hebben. Indien u geen extra overnachting in Buenos Aires gepland heeft aan het einde van uw reis, zal u uw terugvlucht van de international luchthaven Ezeiza in geen geval voor 20:00 uur kunnen halen. De vlucht van/naar Ushuaia start en eindigt in de nationale luchthaven Jorge Newbery. De reistijd tussen de twee luchthavens bedraagt minstens 3 uur. We kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor het missen van uw vlucht of reis t.g.v. vertragingen.

VLUCHT NAAR PUNTA ARENAS (VOOR REIZEN MET MS MIDNATSOL)
De vluchten van Santiago de Chile naar Punta Arenas en terug maken integraal deel uit van uw reis. De vlucht van Santiago de Chile naar Punta Arenas is meestal vroeg in de ochtend, op de terugvlucht vanuit Punta Arenas bereikt u Santiago de Chile in de namiddag. De vluchturen voor de vlucht Punta Arenas-Santiago de Chile worden een paar dagen voor vertrek door de luchtvaartmaatschappij bevestigd. Het personeel aan de Hurtigruten informatiestand in het hotel zal u de nodige informatie verschaffen en u uw boardingpass geven. Indien u geen extra overnachting in Santiago de Chile gepland heeft aan het einde van uw reis, zal u uw terugvlucht vanuit Santiago de Chile in geen geval voor 20:00 uur kunnen halen. We kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor het missen van uw vlucht of reis t.g.v. vertragingen.

EXPEDITIETEAM
Het expeditieteam aan boord bestaat uit een expeditieleider, een assistent-expeditieleider en diverse sprekers en experts. Uw expeditieleider zal u regelmatig op de hoogte houden over de voortgang van de reis en over de diverse bezienswaardigheden en interessante natuurverschijnselen die we tegenkomen. Informatie over ons expeditieteam vindt u op het informatieprikbord vlakbij de informatiebalie van het expeditieteam. Bij de balie kunt u meer informatie vinden over de reis en eventuele extra excursies boeken.

GASTEN MET LICHAMELIJKE BEPERKINGEN
MS Fram en MS Midnatsol zijn toegankelijk voor rolstoelen. Personen die speciale assistentie nodig hebben moeten reizen met een begeleider. Voor het betreden of verlaten van het schip per rolstoel moet de ingang van het schip worden gebruikt. In havens waar er door zee- of andere omstandigheden mobiele ingangen moeten worden gebruikt of bij excursies per poolcirkelboot kunnen rolstoelen niet worden gebruikt of meegenomen. Het in- en uitschepen in Kangerlussuaq (Groenland) gaat via poolcirkelboten; reizen die hier beginnen of eindigen zijn daarom helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

‘GROEN VAREN’ EN MILIEUBESCHERMING
Onze kapiteins stellen alles in het werk om een route te plannen die de motoren zo weinig mogelijk belast en die de uitlaatgassen vermindert. Al het afval wordt aan boord bewaard totdat het aan land wordt overgeladen voor verwerking. We dumpen nooit afval in zee en verzoeken u om geen afval achter te laten wanneer u aan land bent. In bewoonde gebieden zijn er afvalbakken voor het weggooien van afval, gebruik deze alstublieft. We vragen u om het bekende gezegde ‘Laat niets achter, behalve voetafdrukken, neem niets mee, behalve foto’s ‘ te respecteren.

KINDEREN
Op reizen naar Antarctica kan Hurtigruten geen kinderen meenemen onder de 5 jaar. Voor onze andere bestemmingen geldt er geen minimumleeftijd. Om veiligheidsredenen kunnen kinderen onder de 12 jaar mogelijks niet tot alle excursies worden toegelaten. De beslissing over het meenemen van kinderen wordt per excursie genomen door de kapitein.

KLEDING
De dresscode aan boord is informeel. Enkel voor het welkomst- en afscheidsdiner kleden de passagier zich wat op (bijv. blazer/jack voor de heren). Het weer kan dagelijks veranderen. We raden u aan zich te kleden in verschillende lagen en daarnaast ademende water- en winddichte kleding mee te nemen. Zo kunt u zich gemakkelijk aan het weer aanpassen. Voor landingen op de Noord- en Zuidpool raden we warme handschoenen, thermisch ondergoed en stevig schoeisel aan in elk seizoen. Daarnaast kunnen wandelstokken nuttig zijn. Aan het begin van de reis krijgt iedere gast een wind- en regenbestendige jas als geschenk.

MEDISCHE NOODGEVALLEN EN MEDICATIE
Er is te allen tijd een Engelstalige arts en een verpleegster aan boord. Het schip heeft kleine medische faciliteiten met de noodzakelijke uitrusting en middelen om kleine ongelukken te kunnen behandelen. Bij zwaardere ongevallen zal er contact worden opgenomen met het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Medische consulten en medicijnen zullen in rekening worden gebracht van de desbetreffende passagier. Alle gasten moeten in het bezit zijn van een persoonlijke reis- en zorgverzekering.

Wanneer u afhankelijk bent van medicatie, neem dan voldoende mee voor eventuele onvoorziene vertragingen. We raden ook aan om uw medicatie te bewaren in uw handbagage met een duidelijk opschrift en duidelijke gebruiksinstructies. Wanneer bepaalde medicatie voor u van levensbelang is, laat dit dan bij aankomst op het schip aan de dokter weten. Ziekte aan boord kan leiden tot een quarantaineperiode en aanwijzingen van de arts en de kapitein op het schip dienen te worden opgevolgd.

MEDISCHE VRAGENLIJST
Conform IAATO- en Hurtigruteneisen moeten alle reizigers naar Antarctica en Noordoost-Groenland een vertrouwelij-ke medische verklaring invullen en laten ondertekenen door een dokter, waarin staat dat zij in staat zijn om te reizen. Dit formulier moet worden ingevuld, mee worden genomen aan boord en persoonlijk worden afgeleverd bij de dokter tijdens het inschepen. Reizigers kan de toegang tot het schip worden ontzegd wanneer deze formulieren bij het inschepen niet worden ingeleverd.

TELEFONEREN
Afhankelijk van uw provider zal uw telefoon op sommige plekken aan land werken. Neem contact op met uw provider voor meer informatie. Reizigers mogen hun eigen mobiele telefoons gebruiken aan boord, zolang er verbinding is, tegen internationaal tarief. De prijs hangt af van uw provider. Vraag aan uw provider wat de kosten hiervoor zijn en of uw abonnement geldig is op het MCP-satellietsysteem aan boord.

AANLEGGEN MET POOLCIRKELBOTEN
Deze stevige boten zijn geschikt voor zowel verkenning op het water als voor het veilig aanleggen in gebieden die anders niet te bereiken zijn. U moet normaal mobiel zijn om deze boten in te komen, maar verder hoeft u zich geen zorgen te maken. De bemanning zal u instructies geven en als u deze goed opvolgt, wordt het na een paar dagen een routine. Bij alle tochten met poolcirkelboten moeten reizigers passende schoenen aantrekken. Op Antarctica is het dragen van rubberen laarzen verplicht. Voor alle andere bestemmingen kunnen laarzen handig zijn. U kunt uw eigen laarzen meenemen of een paar huren aan boord. Zorg er voor dat uw eigen laarzen een anti-slip profiel en stevige grip hebben.

PASPOORT / IDENTITEITSBEWIJS
Nemen even de tijd om na te gaan welke documenten u nodig heeft om toegang te krijgen tot het schip. Het is de volledige verantwoordelijkheid van de reiziger om alle benodigde reisdocumenten op te vragen en deze te kunnen tonen wanneer nodig. Het paspoort is het enige geldige identiteitsbewijs voor alle reizen. ID-kaarten worden niet geaccepteerd. Het paspoort moet tot meer dan zes maanden na het einde van uw reis geldig zijn. Bij het inchecken worden de paspoorten aangenomen door de bemanning aan boord van het schip voor het afhandelen van douane en immigratieformaliteiten. De paspoorten worden de hele reis bewaard en aan u teruggegeven aan het einde van de reis. Neem alstublieft ook een fotokopie van uw paspoort mee. Eventuele kosten, als gevolg van reisdocumenten die niet voldoen, vallen ten laste van de reiziger.

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN, REDDINGSVESTEN EN VEILIGHEID AAN BOORD
Het schip voldoet aan alle veiligheidseisen. Het is een modern schip dat geschikt is voor het varen in ijswateren. Bij aankomst aan boord zullen alle passagiers worden geïnstrueerd over de veiligheidsvoorschriften en het gebruik en de locatie van de veiligheidsvoorzieningen. Aan de binnenkant van elke kajuit hangt op de deur een reddingsplan. Bekijk dit alstublieft en maak u ermee vertrouwd. Volg alle aanwijzingen van de expeditieleider en de overige bemannings- en personeelsleden te allen tijde op. Voor de eerste aanleg zullen er speciale reddingsvesten worden uitgereikt voor gebruik tijdens de excursies. Ook is er een veiligheidsbriefing, die voor iedereen verplicht is.

JUISTHEID VAN INFORMATIE
De informatie en beschrijvingen in deze catalogus zijn gecontroleerd door onze medewerkers en/of lokale instanties om ervoor te zorgen dat alle informatie correct is. Toch kunnen er na publicatie veranderingen komen en Hurtigruten of lokale aanbieders kunnen bepaalde aanbiedingen doen. Indien er zich belangrijke veranderingen voordoen die uw reiservaring kunnen beïnvloeden, zullen wij u daarvan op de hoogte brengen. Vakantiedagen en grote evenementen kunnen invloed hebben op de hotelcapaciteit. Op onze reis komen we in zeer afgelegen regio’s, waar het landschap moeilijk kan zijn. Openingsuren zijn afhankelijk van de lokale situatie. Gewoonten en levensstijl van de inwoners kunnen verschillen van die die u gewoon bent.

VEILIGHEID
MS Fram en MS Midnatsol komen de ISPS-wetgeving (International Ship and Port Facility Security) streng na. Alle bagage die aan boord gaat van de schepen, wordt bij aankomst in de haven of op het schip geïnspecteerd door een röntgendetectieapparaat. U wordt verzocht hier rekening mee te houden bij het inpakken van uw bagage voor de reis. De ISPS-wetgeving omvat ook een handbagagescan in alle havens waar we tijdens de reis verblijven. Metaaldetectoren worden ingezet voor persoonscontrole.

VACCINATIES
Vraag aan uw huisarts wat de aanbevolen vaccinaties zijn voor uw reis. U kan hiervoor ook terecht op de website van het tropisch instituut www.itg.be.

Voorzieningen-per-hutcategorie

Voorzieningen per hutcategorie

VOORZIENINGEN & EXTRA’S TIJDENS UW EXPEDITIEREIS
Extra’s zoals een badjas, deken en verzorgingsset kunnen mee naar huis genomen worden. Indien extra’s niet inbegrepen zijn in de door u geboekte kajuitcategorie, kunt u deze ook optioneel aan boord boeken.

Bijgevoegde tabel geeft u een overzicht van de voorziene extra’s op MS Fram en MS Midnatsol, per kajuitcategorie.

(klik op de afbeelding om de tabel in detail te bekijken)

SPECIALE VERZOEKEN
Gelieve ons bij het boeken te informeren over speciale verzoeken (bv. diëten, vegetarisch- of glutenvrij voedsel). Breng aan boord ook nog even het personeel hiervan op de hoogte. We doen ons best om alle verzoeken tegemoet te komen.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid