Antarctica – Algemene info

mapexp22Antarctica is anders dan alles wat u eerder meegemaakt hebt: het zevende continent van de aarde is omringd door een koudwaterstroming en beslaat een gigantische landmassa, waarin Frankrijk, Duitsland en Spanje wel tien keer passen.
Op Antarctica zijn geen permanent bewoonde plaatsen, maar wel miljoenen pinguïns en in de Antarctische zomer ook duizenden walvissen. Het is een continent van wetenschap en rust, dat soms echter verrijkt wordt met de meest uiteenlopende geluiden, bewegingen en natuurschouwspelen.

Telkens weer drijven op de tocht van de Fram gigantische tafelijsbergen voorbij, die van de rand van het vasteland van Antarctica afgebroken zijn. Verschillende soorten pinguïns tonen hun drukke bedrijvigheid en zwemmen voor de jacht op krill naar de zee. Eén van de veel voorkomende zeehondensoorten is de gestroomlijnde zeeluipaard, die vooral aan de rand van het pakijs te zien is. Net zo indrukwekkend is de aanblik van een bultrug.

Beleef het zelf en stap in het unieke Antartica avontuur. U heeft de keuze uit een meer dan drie weken durende reis, die u in een grote boog naar de afgelegen Falklandeilanden brengt en vele andere kortere routes. Waar u ook voor kiest – op de Fram bent u altijd van harte welkom!

“EEN PRACHTIG PLAN”
en “De Fram baant zich een weg naar de Zuidpool”, citeerden de grote dagbladen van Noorwegen op 2 oktober 1910 in hun koppen Fridtjof Nansen resp. Roald Amundsen. Al een jaar later bereikte het Zuidpoolteam na een overwintering in het basiskamp Framheim op 14 december 1911 zijn doel. Het 100-jarige jubileum van de historische gebeurtenissen werd in 2011 in heel Noorwegen groots gevierd – en de huidige Fram stond daarbij in het middelpunt.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid