Het leven aan boord van MS Fram & MS Midnatsol

MS Fram is gebouwd voor expeditie-zeereizen in poolwater en biedt veel geneugtes, terwijl u in een fascinerende natuur en dierenwereld gebracht wordt. De architectuur en inrichting van het schip is geïnspireerd door Scandinavië en Groenland, wat maakt dat het schip een drijvende galerie is met traditionele en moderne kunstwerken. Op onze Fram-tentoonstelling, waarin u delen van het oorspronkelijke schip van Fridtjof Nansen vindt, zijn we zeer trots.

MS Midnatsol heeft de afgelopen tien jaar reizen gemaakt langs de kust van Noorwegen, zowel in de zomer als in de winter. Vanaf september 2016 gaat zij op weg naar Antarctica. Met geavanceerde technologie aan boord, is MS Midnatsol ideaal voor expeditiecruises in polaire wateren. Het schip heeft een modern design, waarbij voor de uitrusting overwegend Noorse materialen werden gebruikt  en Noorse kunst wordt tentoongesteld. MS Midnatsol wordt gekenmerkt door een grote, twee verdiepingen tellende panoramalounge boven de boeg.

AANDACHTSPUNTEN
Wees voorzichtig wanneer u zich op het schip verplaatst terwijl we op zee zijn, vooral wanneer u buiten op het dek bent, en let goed op waarschuwingen over natte en gladde dekken. Houd er rekening mee dat de deuren naar de buitendekken (dek 5, 7 en 8 aan boord van MS Fram / dek 6 en 9 aan boord van MS Midnatsol) mogelijks gevaarlijk zijn bij harde wind. Volg aanwijzingen en aankondigingen op wanneer het wordt aangeraden om niet naar buiten te gaan. Wanneer u binnen rondloopt, houd u dan vast aan de rails, maar niet aan deurposten om letsels te voorkomen.

BAR-SERVICE
Het schip heeft een bar met een uitstekende selectie gedistilleerde dranken, wijnen, bieren en frisdranken en een lounge met een koffiebar.

WELKOMSTBIJEENKOMST
Bij aankomst aan boord is er voor vertrek een verplichte veiligheidsinstructie voor alle passagiers. Er is ook een welkomstbijeenkomst waar u meer veiligheidsinformatie en praktische informatie krijgt over de reis. Ook kunt u hier enkele bemanningsleden ontmoeten en leert u het expeditieteam kennen.

BIBLIOTHEEK
Het schip beschikt over een kleine selectie boeken over diverse onderwerpen. Deze staan kostenloos ter beschikking van de gasten aan boord.

FOTOGRAAF AAN BOORD
Onze fotograaf aan boord zal u uitnodigen voor fotografieworkshops en praktijksessies op het dek zodat u naar huis gaat met de mooiste zelf genomen foto’s.

CRUISECARD
Bij aankomst aan boord krijgt u als onderdeel van de incheckprocedure conform de ISPS-wetgeving een cruisecard. Alle reizigers moeten deze kaart te allen tijde bij zich hebben wanneer ze het schip verlaten in havens en bij excursies. De kaart dient als controlesysteem in de ingang en ter controle van het aantal gasten dat aan boord en/of aan land is. De kaart is behalve de toegangskaart tot uw hut ook het betaalmiddel op het schip. U kunt aan boord alleen met deze kaart betalen.

Om de rekening van uw cruisecard te activeren moet u in het bezit zijn van een creditcard van Visa, American Express, Diners of Mastercard. De creditcard moet nog geldig zijn tot minimaal 3 maanden na uw verblijf aan boord. Helaas ondersteunt ons systeem geen Maestro-kaarten. Houd er rekening mee dat uw creditcard zal worden belast in Noorse kronen (NOK). De wisselkoers wordt bepaald door uw creditcardmaatschappij. Op de laatste avond zal uw rekening aan boord worden opgemaakt en wordt deze betaald. U ontvangt de afrekening hiervan in uw hut. Het is aan boord helaas niet mogelijk om geld op te nemen of te wisselen.

MEDEDELINGEN AAN BOORD
Om alle mededelingen in de hut te kunnen horen moet de tv op een bepaald ka-naal worden gezet. Dit specifieke nummer vindt u in uw hutfolder aan boord. Belangrijke mededelingen en informatie over noodgevallen zullen door afzonderlijke speakers worden omgeroepen en zullen al het andere geluid in de hut overstemmen.

FITNESSRUIMTE, JACUZZI EN SAUNA
MS Fram en MS Midnatsol beschikken over een moderne fitnessruimte en een gezellige sauna. In onze jacuzzi’s op het buitendek kan u een warm bad nemen en terwijl van het voorbijtrekkende landschap genieten.

RUBBEREN LAARZEN HUREN
Aan boord kunt u tegen een kleine vergoeding een paar degelijke laarzen huren voor gebruik bij excursies en wandelingen. Deze laarzen worden op het achterdek van het schip bewaard en u heeft gedurende de hele reis uw eigen paar. Voor landingen en uitstappen met de poolcirkelboot wordt geschikt schoeisel aangeraden. We bieden tegen een kleine betaling ook verrekijkers, loopstokken en een kleine selectie warmtepakken van hoge kwaliteit te huur aan.

INFORMATIE EN SERVICE
Op dek 4 vindt u onze receptie, waar ons personeel al uw vragen beantwoordt.

HUTTEN
MS Fram en MS Midnatsol beschikken over een groot aantal comfortabele hutten, die allen met een bad zijn uitgerust. Houd er rekening mee dat u soms al kunt inchecken bij de receptie voordat uw hut klaar is voor gebruik. U wordt hierover bij het inchecken geïnformeerd. Afhankelijk van de locatie van uw hut kunnen er af en toe geluiden en trillingen merkbaar zijn. Of u hier last van heeft, verschilt van persoon tot persoon. Houd er rekening mee dat bij hutten, op dek 5 aan boord van MS Fram/dek 6 aan boord van MS Midnatsol, waar passagiers toegang hebben naar buiten, het uitzicht soms wordt beperkt door voorbijlopende passagiers.

ROOMSERVICE
De hutten worden elke dag schoongemaakt. Helaas kunnen we u geen eten of drinken serveren in de hutten.

KUNST AAN BOORD VAN MS FRAM
Plaatselijke kunstenaars uit het noordpoolgebied hebben ervoor gezorgd dat de MS Fram een groot kunstwerk is geworden. Er is een permanente tentoonstelling met objecten van de oorspronkelijke Fram die werd gebruikt door Nansen en Amundsen.

EXCURSIES
U kunt vooraf een aantal excursies aan wal boeken. Waar mogelijk krijgt u de informatie over deze excursies voor uw reis, anders krijgt u deze (prijs)informatie aan boord. De excursies en de inhoud ervan zijn afhankelijk van het aantal deelnemende personen en de plaatselijke (weers)omstandigheden.

PANORAMASALON
In uw ruime, comfortabele stoel zittend, ziet u door de gigantische ramen het steeds veranderende landschap voorbijtrekken.

POST
U kunt uw post inleveren bij de receptie. Voor een klein bedrag, bestaande uit servicekosten en de kosten voor de postzegels, zullen we deze post versturen in elke haven waar dit mogelijk is. De tijd die de post nodig heeft om aan te komen kan relatief lang zijn. Hurtigruten is niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte post.

ROKEN
Aan boord roken is enkel toegestaan in speciale zones op buitendekken. Roken in uw hut is verboden. Denk aan het milieu en gebruik de beschikbare asbakken bij het roken. Het overboord gooien van opgerookte sigaretten is ten strengste verboden. Bij het roken in een niet-rokershut worden er 1.500 NOK schoonmaakkosten in rekening gebracht voor het reinigen van het beddengoed en de gordijnen.

RESTAURANT
In uw reis zijn ontbijt, middag- en avondmaal inbegrepen. Alle maaltijden worden in het restaurant geserveerd, waar u aan alle tafels van het prachtige uitzicht kan genieten. Vanwege de vrije zitplaatsen tijdens het ontbijt en middagmaal ontstaat een ontspannen sfeer. De avondmalen variëren van buffet en vaste menu’s tot barbecue. Het type avondmaal wordt dagelijks aangekondigd. Tijdens het avondmaal is er een vaste tafelschikking. Informatie over uw tafelnummer en de etenstijden vindt u in uw hut. Op sommige reizen wordt het avondmaal per bootgroep geserveerd. Voor de bereiding van maaltijden proberen we indien mogelijk seizoensgebonden ingrediënten uit de respectievelijke regio’s te gebruiken. Koffie en thee zijn gedurende de hele reis gratis, ook drinkwater is het restaurant in het middag- en avondmaal inbegrepen. Andere dranken kunnen aan boord in het restaurant, in de cafetaria en bar gekocht worden.

ZEEZIEKTE
Pillen tegen zeeziekte zijn te koop bij de receptie. Als u gevoelig bent voor zeeziekte raden we u aan pillen mee te nemen waarmee u vertrouwd bent. U kunt aan boord ook polsbandjes tegen zeeziekte kopen.

SHOP
In onze winkel aan boord kunt u terecht voor een ruim aanbod aan kledij die geschikt is voor expedities, praktische kleren, plaatselijke souvenirs en briefkaarten tegen aantrekkelijke prijzen. Bovendien verkopen we kleine hoeveelheden zeep, tandpasta en andere toiletartikelen.

TAAL
De taal aan boord is Engels. Mededelingen, lezingen en geschreven informatie worden ook in het Duits gegeven.

ELEKTRICITEIT
De stopcontacten in uw hut zijn allemaal 220-V-/­50-Hz. Suites hebben 110V-aan-sluitingen voor scheerapparaten. De stekkers zijn volgens Europees model met twee pinnen.

SUITEVOORZIENINGEN
Als suitegast aan boord van de MS Fram en MS Midnatsol bieden we u een exclusieve check-in met een glas gekoelde champagne om uw reis mee te beginnen. Uw schitterende suite brengt ook een aantal speciale voorzieningen met zich mee, zoals een welkomstcadeau, kos-teloze dranken bij lunch en diner, zoals een karaf gekoeld gezuiverd water, frisdrank, bier en geselecteerde wijnsoorten. We bieden u ook een exclusieve ontbijt-ruimte aan met een speciaal buffet. In de suite vindt u een waterkoker en diverse toevoegingen, zodat u zelf koffie en thee kunt maken. In de minibar vindt u een selectie hapjes en drankjes, deze zijn inclusief. Aan het opnieuw vullen van de minibar zijn kosten verbonden.

ATTENTIES EN FOOIEN
Bij Hurtigruten hebben we gemerkt dat veel gasten onze bediening aan boord extra zouden willen bedanken. U kunt naar eigen inzicht uw waardering uiten voor de service in de bars, restaurants en cabines. Welk bedrag u ook besluit te geven, vul hiervoor het formulier in dat u vindt in uw cabine en geef het twee dagen voor het einde van de zeereis aan onze receptionist(e). Het bedrag zal dan worden toegevoegd aan uw rekening.

ENTERTAINMENT
We leggen aan boord de nadruk op ontspanning en ontdekking, niet op het commerciële vermaak dat op gebruikelijke cruises vaak te vinden is. Het is ons doel om u dichter bij unieke omgevingen te brengen en om u in de gelegenheid te stellen deze ervaringen te delen met uw medereizigers. Af en toe wordt er ‘s avonds aan boord muzikaal entertainment aangeboden.

LEZINGEN
Ons ervaren expeditieteam beschikt over diepgaande kennis van de gebieden waar we doorheen varen. Zij zullen tijdens de lezing geregeld presentaties geven over onderwerpen als biologie, geologie en geschiedenis. Het schema van de lezingen zal dagelijks worden aangekondigd in het dagprogramma. Neem gerust contact op met ons expeditieteam wanneer u vragen of opmerkingen heeft.

WASGOED
Er is een wasgoedservice aan boord tegen een kleine betaling. Zelf wassen of stomen is niet mogelijk.

WATER
Het kraanwater in uw hut kan worden gedronken, maar we raden, met het oog op kwaliteit en versheid, aan om flessen water te kopen of om gebruik te maken van ons zelfgeproduceerd drinkwater uit de karaf in ons restaurant.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid