Hurtigruten… De mooiste zeereis ter wereld

HURTIGRUTEN INDIVIDUEEL

Nordic is de internationaal vertegenwoordiger van Hurtigruten in België en specialist voor het boeken van uw Hurtigruten cruise langs de kust van Noorwegen.

Uit eigen ervaring vertellen wij u het Hurtigruten verhaal. Elk jaar kan u een deel van ons team aan boord van de schepen van Hurtigruten vinden. We volgen het hele Hurtigruten verhaal op de voet om u beter te kunnen helpen bij het plannen van uw droomreis.

Hurtigruten (vrij vertaald: snelle route) staat voor de postboot die tussen Bergen en Kirkenes en terug vaart als levensader van Noorwegen. 34 Havens noordwaarts, 33 havens zuidwaarts, 7 dagen naar het noorden, 6 dagen naar het zuiden. Meer dan 2500 zeemijlen langs de prachtige Noorse kust, legt het schip in beide richtingen af. Hurtigruten is nog steeds een lijndienst die hoofdzakelijk passagiers vervoert, maar heeft ook nog een deel vrachtvervoer. Het dagelijkse laden en lossen maakt dat u deelgenoot van het reilen en zeilen van het leven aan boord. Het geeft uw zeereis iets bijzonder authentiek.

Op zee geniet u continu van het adembenemende natuurschoon. Welkom aan boord van Hurtigruten: de mooiste zeereis ter wereld! Elk jaargetijde heeft een aparte sfeer, elk jaargetijde bezorgt u een unieke ervaring! Winter en zomer beleef je de machtige Lofoten, de scherenkust, de fjorden, het unieke lichtspel, de authentieke sfeer en de eindeloze rust. Onderweg leggen de schepen aan in steden als Ålesund, Molde, Trondheim en het arctische Tromsø. De Poolcirkel wordt overschreden en de Noordkaap gepasseerd. Geniet in de zomer van de middernachtzon, in de winter met een beetje geluk van het noorderlicht: beide zijn een unieke ervaring! Onderweg voelt u het ruige en eenzame leven in de afgelegen plaatsen. Aan boord geniet u van een heerlijke panoramabar, een uniek restaurant en een geweldig uitzicht op zee.

HURTIGRUTEN BEGELEIDE REIZEN

Onze groepsreizen en themareizen met Hurtigruten combineren comfort met de competentie van onze Nederlandstalige reisleiders, die u de complete reis begeleiden en u met raad en daad bijstaan. U hebt de keuze uit groepsreizen in alle seizoenen.

Op onze sfeervolle zomerreizen maakt u kennis met Noorse tradities en uitgestrekte natuur- taferelen. Hier combineren we schitterende combinaties over land met de “mooiste zeereis ter wereld”. Waar u ook voor kiest, u kunt zich ontspannen en genieten van een onvergetelijke reis met interessante bezienswaardigheden in een uniek landschap. Gezien het succes van onze groepsreizen is snel inschrijven van belang als u zeker wil deelnemen.

Onze groepsreizen worden reeds jaren uitgevoerd en zijn een groot succes sinds ruime tijd. We wijzigen de route zelden omdat deze al zo vaak uitgetest werden en de feedback van onze klanten zeer positief is. Contacteer ons voor meer info! Of kom gerust naar een van onze infodagen waar u alles te weten komt over deze groepsreizen. Heeft u nadien nog meer info nodig of wenst u te boeken neem dan contact met ons op en we ontvangen u graag op kantoor of helpen u graag verder per telefoon of e-mail.

ALGEMENE INFO

De klassieke Hurtigruten zeereis is ondertussen legendarisch. Ze duurt 12 dagen en voert u van het culturele centrum Bergen naar Kirkenes en weer terug. Als kortere alternatieven bieden zich de route Bergen – Kirkenes – Trondheim, de route Bergen – Kirkenes in noordelijke richting, en de route Kirkenes – Bergen in zuidelijke richting aan.

Een reis met Hurtigruten is de beste manier om de fjorden van Noorwegen te ontdekken. Wij brengen u heel dicht in de buurt van de oorspronkelijke schoonheid van Noorwegen en bevaren waterwegen die slechts zelden op de vaarroute van andere aanbieders liggen. Vanaf het moment dat u aan boord gaat, beleeft u ontspannen dagen, een keuken specifiek voor het land, vakkundige reisleiders, en veel spannende uren aan boord van Hurtigruten. Of het nu de middernachtzon in de zomer is of de lange nachten met poollicht in de winter – het levensritme van de Noren wordt bepaald door de jaargetijden.

Verheug u op de vriendelijke, oprecht Noorse levensstijl en geniet van de indrukwekkende landschapspanorama’s. Wij doen met u tot 34 havens aan, waarvan enkele slechts een paar honderd inwoners hebben, leveren waren en post aan en brengen u op plaatsen die tot nu toe slechts weinig bezoekers hebben gezien. In de lente keert de warmte terug aan de Noorse kust. De zon stijgt dag voor dag en doet kracht op om het bevroren land te ontdooien. In de zomer is te zien waarom het Noorse koninkijk ook wel “Het land van de middernachtzon” wordt genoemd: het intense, lange daglicht schijnt boven de Poolcirkel 24 uur lang en maakt van iedere Noorse “nacht” een onvergetelijke ervaring. Als de zomer wijkt voor de herfst, nodigt de heldere lucht uit tot inademen. Berghellingen, ronde bergtoppen en wouden zijn met veel verschillende tinten rood en geel gevuld. Met een beetje geluk kunt u het fascinerende Noorderlicht zien. Een winterreis langs de kust van Noorwegen is een heel bijzondere belevenis. Het landschap is met glinsterende sneeuw bedekt; de lucht is zuiver en fris. Duik in een betoverend witte en opwindend schemerige wereld die ieder jaar meer bezoekers trekt.