Noorderlicht en herfstkleuren

Een van de best bewaarde geheimen van Lapland? De nazomer. Het seizoen tussen de eeuwige zomerdag en de eeuwige winternacht loopt van eind augustus tot begin november en is synoniem aan explosieve kleuren in het landschap, noorderlicht en de zuiverste lucht van het jaar.

Noorderlicht

Om het noorderlicht te zien, hoef je niet noodzakelijk de winterkou te doorstaan. Het is een misvatting dat noorderlicht gebonden is aan temperatuur, het moet gewoon voldoende donker zijn. Vanaf eind augustus zijn de nachten donker genoeg en laat het noorderlicht zich terug zien. Bovendien beleef je het intenser dankzij de weerkaatsing op de nog niet bevroren meren en de donkere sneeuwvrije nachten. Door de heldere weersomstandigheden die dit seizoen kenmerken zijn je kansen op noorderlicht erg hoog.

Ruska

Ook overdag krijg je heel wat kleuren te zien. Een vuurwerk van gele, rode en oranje kleuren explodeert in het landschap en hult de mossen, bomen en planten in herfstkleuren. De kleurenweelde van dit seizoen is zo indrukwekkend dat er een woord voor bestaat: ruska.

6 redenen om in de nazomer naar Lapland te reizen.

  1. Spectaculair noorderlicht: vanaf eind augustus worden de dagen korter en doet het noorderlicht vaak op spectaculaire wijze haar intrede.
  2. Waanzinnige herfstkleuren: het landschap staat als het ware in vuur en vlam, je komt ogen te kort!
  3. Zuivere lucht: in de herfst voelt de lucht nog zuiverder aan dan anders.
  4. Heldere en droge dagen: september en oktober kennen traditioneel de minste neerslag. Deze periode is ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars.
  5. Rust en stilte: de zomerdrukte is gaan liggen en je loopt amper toeristen tegen het lijf. Weg van de dagelijks drukte kom je helemaal tot rust.
  6. Herfstsmaken: de herfst is ideaal om de natuur te verkennen: vang je eigen zalm en maak hem klaar boven het kampvuur, ontspan in de bossen, spot rendieren, en ga op bessen- en paddenstoelenjacht.

“In de nazomer ben ik echt verliefd geworden op Lapland”

MichielLaplandspecialist

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid